• Houtskeletbouw - HSB

  Houtskeletbouw  is een bouwmethode waarbij woningen worden opgebouwd met prefab elementen. zodat een woning op een minimum van tijd kan worden opgebouwd. 

  De wandelementen bestaan uit houten stijlen en regels. De vloerelementen bestaan uit massieve balken, I liggers en of kerto. De elementen worden vervolgens voorzien van hun isolatie.

  Bakstenen huizen zijn een typisch Belgisch fenomeen. Houtskeletbouw heeft echter ook in België haar plaats weten veroveren met toenemende populariteit. Ook het gebruik van houtskeletbouw elementen in combinatie met andere bouwmethoden is de afgelopen jaren toegenomen.

  Met houtskeletbouw worden gezonde, comfortabele en waardevaste woningen gerealiseerd die ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. De woningen zijn immers energiezuinig en het gebruik van hout verlaagt de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer.

  Houtskeletbouw is veelzijdig toepasbaar en geschikt voor woningen, appartementenbouw en renovaties in iedere stijl.

 • Gevelafwerking

  De buitengevels kunnen afgewerkt worden in iedere gewenste stijl! Zoals bakstenen, hout, pleister,…

 • Energiezuinig

  De eerste stap om tot een energiezuinige woning te komen, is het aanbrengen van voldoende isolatie. In een houtskeletbouw woning zal deze isolatie in eerste instantie tussen de houten steunbalken van de wanden worden voorzien.

  De tweede stap in het energiezuinig bouwen is het voorzien van een luchtdichting om warmteverliezen via kieren en spleten te vermijden. Bij een gewone houtskeletbouw kan een dampscherm in de vorm van een PE folie gebruikt worden.

 • Economisch

  Dankzij onze voorbereiding en manier van werken, kan een vrofix hout constructies woningen over een zeer kort tijdspanne wind en waterdicht opbouwen

  Hierna kan men onmiddellijk starten met het uitvoeren van de technische installaties, zodat de woning binnen een minimale termijn bewoonbaar is.

  De erg droge bouwmethode, betekent eveneens dat men geen bouwdrogers meer moet plaatsen (tijdswinst), zoals bij traditionele woningen het geval is.  

  Voor meer info of een offerte op maat neem gerust contact op!


  Contacteer ons

 • Referenties houtskeletbouw

    
Naar VroFix Garden